Even voorstellen...

 

Hallo!

Mijn naam is Marjan de Jong.

Ik ben 35 jaar, partner van Freddie en moeder van Jim (5) en Lars (1).

Ik woon in het buitengebied van Vaassen, aan de rand van het Kroondomein.

Op deze mooie locatie is ook mijn praktijk gevestigd.

 

Na mijn afstuderen aan de Pabo in 2006 heb ik met veel plezier gewerkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ik heb hierbij lesgegeven aan alle klassen van de basisschool. De laatste jaren vervulde ik daarnaast de rol van bouwcoördinator, teacher leader en studiewerkplekbegeleider.

 

Ik geniet ervan kinderen te mogen inspireren, enthousiasmeren en te begeleiden in hun ontwikkeling. Daarnaast deel ik graag mijn kennis, ervaring en passie voor onderwijs met onderwijscollega's. Mijn uitdaging vind ik in het ontwikkelen en verbeteren van onderwijs, het begeleiden van leerlingen met een individuele zorg- of leervraag en in het enthousiasmeren en coachen van collega-leerkrachten.

Als leerkracht heb ik diverse cursussen en nascholingen gevolgd, waaronder:

  • NLP en Onderwijs
  • Kanjertraining Licentie A + B
  • Opbrengstgericht werken in het onderwijs

 

In 2011 heb ik de Master Special Educational Needs gevolgd met als specialisatie Remedial Teaching. Remedial Teaching is een gespecialiseerde vorm van begeleiding. De Remedial Teacher begeleidt kinderen met leer- en gedragsproblemen. Vaak zijn dit kinderen die op school al extra begeleiding hebben gekregen van hun leerkracht(-en), maar waarbij dat niet voldoende is gebleken.

 

In 2019 heb ik mijn "Master of Education" behaald door het afronden van de Master Leren en Innoveren (Marnix Academie Utrecht). Dit is een master gericht op onderwijsontwikkeling en -verbetering. 

 

Omdat ik het leren niet kan laten ben ik kort daarna gestart met de opleiding tot kindercoach (Post-HBO) en heb ik training gevolgd bij de 'Magie van Kindercoaching'. Door beiden goed af te ronden ben ik nu gediplomeerd Kindercoach.

 

Om meer te kunnen betekenen voor het individuele kind heb ik na 12,5 jaar het basisonderwijs verlaten en ben ik een nieuwe uitdaging aangegaan. Met heel veel enthousiasme, toewijding en energie heb ik in september 2020 de deuren van mijn praktijk voor kindercoaching en onderwijsbegeleiding geopend.

 
Om mij verder te specialiseren ben ik in september 2020 gestart met de SensiKids beroepsopleiding. Als SensiKids-coach geef ik training, coaching en advies aan (hoog)sensitieve, prikkelgevoelige kinderen en hun ouders.

 

Mag ik je binnenkort ontmoeten?

 

Ik ben licentiehouder van: